WhatsApp’ta Daha Önce Yapmadığınız Her Şeyi Yapabilirsiniz


WhatsApp dünyadaki en popüler uygulamadır ve her gün milyonlarca insan tarafından kullanılmaktadır. Bu nedenle, herhangi bir yenilik o kadar çok sayıda insanı etkiler ki, herhangi bir kararın milimetresine kadar analiz edilmesi gerekir. Bu nedenle, diğer rakip alternatiflerin gerisinde kalmak mümkündür.

WhatsApp son yıllarda bazı yenilikleri bünyesine kattı. Ayrıca son yıllarda gelen ve mesajlaşma uygulamasını daha kullanışlı hale getiren değişikliklerde var.

whatsapp

WhatsApp Hangi Cihazlardan Kullanılabiliyor?

WhatsApp’ın çoklu cihaz işlevi herkes için resmi hale getirildi. Temmuz 2021’den beri beta sürümündedir, ancak artık herkes tarafından kullanılabilir. Ana telefonun internete bağlı olmasına veya açık olmasına gerek kalmadan WhatsApp’ı eskisi gibi bir bilgisayar veya tablet üzerinde kullanmanızı sağlar. WhatsApp, tümü ana cihaza bağlı, tüm mesajların bu anahtarlarla şifrelendiği ve açtığınız herhangi bir oturum tarafından okunabileceği bir dizi anahtar oluşturur.

hosting kampanya

Uygulamanın QR kodları ile işlem aynıdır, ancak cep telefonunuz internete bağlı olmasa bile mesajlar alınır, bağlı cihazlar güvenlik nedeniyle 14 gün hareketsiz kaldıktan sonra otomatik olarak silinir ve sadece dört bağlantınız olabilir.

WhatsApp Ses Çalma Hızlandırması

Haziran 2021 itibarıyla şirket, uzun zamandır beklenen ses çalma hızlandırmasını tanıttı. İlk başta, yalnızca 1.5X ve 2X hızlarına kadar hızlandırılabilme imkânı vardı, ancak artık iki katı hızda bile sesin çoğu anlaşılmaz hale gelebiliyor. Konuşmanın hacmine ve hızına bağlı olarak, ara mod (1.5X) en iyi alıma sahip gibi görünse de, iki hızdan birinin seçilebilecek düzeyde olması için çalışmalar sürüyor.

Bir sesin çalınmasını hızlandırmak için oynat düğmesine tıkladığınızda, sesli notun kendisinde bir göstergenin belirdiğini görebilirsiniz: 1X. Diğer hızları değiştirmek için sadece o göstergeye basmanız gerekecektir. Aynı sohbette başka bir ses çaldığınızda bunu en son seçilen hızda yapacağını unutmamalıyız. Bu seçenek Android cihazlar, iOS, masaüstü sürümleri ve WhatsApp Web için kullanılabilir.

whatsapp

WhatsApp’ın karanlık modunu etkinleştirmek, OLED ekranların ortaya çıkmasından bu yana popüler mesajlaşma uygulamalarının kullanıcılarının dileklerinden biri olmuştur. Yavaş yavaş, işletim sistemleri ve uygulamalar pil ömrünü iyileştirmeye yardımcı olan bu karanlık modu benimsiyor. Neyse ki, bu yılın başından beri, mesajlaşma uygulamasının ayarlarından ve aşağıdaki adımları izleyerek karanlık modu etkinleştirmek zaten mümkün. Ayarlarda bulacağınız yeni tema menüsünde aşağıdaki seçeneklere sahip olacağız:

  • Luz: Şu anda WhatsApp’ta sahip olduğunuz ve yıllardır sizinle olan bir moddur.
  • Karanlık – OLED ekranlar için özel olarak tasarlanmış erken karanlık modudur.

Sistem varsayılanına veya pil tasarrufuna ayarlanmış olabilir. Bu seçenek, Android 10 veya daha düşük bir sürüme sahip olmanıza bağlı olarak değişir.

Çeşitli nedenlerle Android ve iOS platformları aynı ayar menülerine sahip değildir ve yeni özellikler her zaman aynı anda yayınlanmaz. iPhone’daki mesajlaşma uygulaması için karanlık mod olması durumunda, Ayarlar menüsüne ve ardından Ekran ve parlaklık’a gitmelisiniz. Orada, uygulamanın temasını yapılandırmak için aydınlık veya karanlık modunu seçebilir veya sistemin otomatik modunu etkinleştirebiliriz.

Önümüzdeki aylarda veya yıllarda gelmesi beklenen başka WhatsApp haberleri de vardır, ancak bunlar mesajlaşma uygulamasının beta kullanıcıları için bile henüz ortaya çıkmamıştır.

Kendi Kendini İmha Eden Mesajlar

WhatsApp, bir süredir İngilizce olarak “Kaybolan Mesajlar”ı test ediyor. Bu temelde bu mesajları gönderilmeden önce belirlediğiniz bir süre boyunca görünür hale getiren bir işlevdir. Gruplar için anlamlı olan bu işlev bireysel konuşmalar için anlamlı olmayabilir. Böylece Ocak 2021’de WhatsApp gruplarına mesajın kaybolması veya kendi kendini imha etme işlevi geldi. Yönetici, mesajların şimdi olduğu gibi 1 saat, 1 gün, 1 hafta, 1 ay veya bir yıl içinde kaybolup kaybolmayacağını seçebilir.

Apple cihazlarında da bu özellik vardır ancak farklı şekilde yapılandırılmıştır. Temel olarak, mesajların silineceği süreyi seçmek mümkün değildir, çünkü mesajlar yalnızca geçici olarak etkinleştirilebilir ve 7 gün sonra silinecektir. İster özel sohbet ister grup sohbeti olsun, geçici mesajları yapılandırmak için söz konusu sohbete gitmeniz ve yukarıdaki isme tıklamanız gerekecektir. Ardından Temporary Messages seçip Enabled seçeneğine tıklıyoruz. Bu şekilde mesajlar bir hafta içinde toplu olarak kaybolacak, sadece yönetici geçici mesajları etkinleştirecek ve devre dışı bırakacaktır.

hosting kampanya
whatsapp

Reklamlar ve Promosyon

Her zaman WhatsApp’ın uygulamadan para kazanması gerektiği konuşulmuştur ve 2020’nin başında her şey şirketin bu yöndeki adımlarına işaret etmiştir. Bu, 2021’de uygulanmak üzere Mayıs 2020’de onaylanmıştı. Ancak WhatsApp geri adım attı ve şimdilik uygulamada reklam göstermeyecektir. Şu an daha, son söz söylenmedi ve Mark Zuckerberg’in fikirlerinin yeniden değiştirme durumu da vardır.


Write a comment